FőoldalÜzletKínai cég is megjelenne a videókártyák piacán
2021. november 25., csütörtök ::

Kínai cég is megjelenne a videókártyák piacán

A kínai Innosilicon Fenghua is betörne a kínálati hiányos videókártyás piacra.

Egyes sajtóinformációk szerint az Innosilicon fantáziadúsan „Fantasy”-nak elnevezett termékei nem csak Kínában, de külföldön is megjelenhetnek. Arról, hogy a projekt maga létezik, az Imagination Technologies marketingigazgatója, David Harold már egy évvel ezelőtt egy blogposztban beszámolt. Akkor arról is beszélt, hogy cége a 2000-es évek elején kiadta a PowerVR Kyrót, amely a maga idejében versenyképesnek számított. A lehetséges új termék a PCI Express 4.0-s csatoló mellett GDDR6-os memóriát, DisplayPort 1.4 és HDMI 2.1 portokat tartalmazhat, illetve DirectX, OpenGL, valamint Vulkan támogatással is rendelkezhet. A termékekről ezen kívül még keveset tudni.

Fontos részlet, hogy a GPU-k az Imagination Technologies aktuális legerősebb, IMG-B Series BXT magjaira épülnek, habár túl sok támpontot egyelőre ez sem nyújt a várható teljesítmény szempontjából. A vállalat ugyanis egyelőre nem részletezte ezt a fejlesztést. Az architektúra azonban ígéretes, hisz az Apple is erre építi aktuális (integrált) GPU-it, melyek a tesztek szerint versenyképesek az AMD és az Nvidia termékei mellett.

Ez szépen hangzik, azonban nem, tudni semmit a működtetéshez szükséges szoftveres háttérről, ideértve a meghajtóprogramot is. Nem tudni, vannak-e már idevágó fejlesztési eredményeik, vagy pedig mindent a nulláról kell-e felépítenie az Innosilicon Fenghuának.

Forrás: techpowerup.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény