FőoldalÜzletA GE-t is három különálló vállalatra bontják
2021. november 22., hétfő ::

A GE-t is három különálló vállalatra bontják

A Toshibával egyidőben a General Electric is bejelentette, hogy fő üzletágai alapján három vállalatra osztja fel önmagát.

A tervek értelmében külön vállalat viszi tovább a légiközlekedési, az egészségügyi és az energetikai üzletágat. A General Electric adómentes szétválasztással az egészségügyi üzletágat 2023, az energetikait pedig 2024 elejére szervezi ki önálló vállalattá. E két tranzakciót követően a General Electric egy légiközlekedésre összpontosító vállalat lesz, amely az egészségügyi üzletágat magában foglaló cégben 19,9 százalékos részesedést kíván megtartani. Lawrence Culp, a GE elnök-vezérigazgatója az átszervezési terveket kommentálva kiemelte: három iparágvezető, globális részvénytársaságot hoznak létre, amelyek mindegyike eredményesebb lehet a nagyobb összpontosítás, a testreszabott tőkeallokáció és a stratégiai rugalmasság révén, ezáltal elősegítve hosszú távon a növekedést és az értékteremtést.

A döntés része a karcsúsítást célzó, több éve folyó átszervezéseknek, amelyekkel megpróbálták talpra állítani a hatalmas adósságállománnyal küzdő és rossz stratégiai választások sorozata miatt meggyengült vállalatot. A GE mélyrepülését jól mutatja, hogy árbevetétele tavaly 79,62 milliárd dollár volt, fényévekre a 2008-ban elért 180 milliárd dollártól. A vállalat piaci tőkeértéke jelenleg 125,8 milliárd dollárra rúg, míg 20 évvel ezelőtt meghaladta a 600 milliárd dollárt. A befektetők jól fogadták az új terveket: a GE-részvények közel 6 százalékos pluszban, 114,87 dolláron nyitottak a New York-i tőzsdén, bő másfél órával később pedig 5,02 százalékos nyereségben, 113,86 dolláron állt az árfolyam.

Forrás: ge.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény