FőoldalÜzletDr. Szászi István lett a magyarországi Bosch csoport vezetője
2021. május 11., kedd ::

Dr. Szászi István lett a magyarországi Bosch csoport vezetője

Az új vezető 17 éve dolgozik a cégnél

A magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői tisztségét Dr. Szászi István veszi át Daniel Korioth-tól, aki 2021. augusztus 1-től a Bosch csoport Törökország és a Közel-Kelet régiójának elnökeként folytatja karrierjét.

Dr. Szászi István tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végezte, ahol 1997-ben járműmérnöki diplomát, majd 2004-ben PhD fokozatot szerzett, szakterülete a hibatűrő járműdinamikai rendszerek irányítása. 17 éve dolgozik a Bosch csoportnál. Projektmérnökként kezdte karrierjét a Bosch csoportnál Budapesten, majd 2006-ban a németországi Reutlingenben indult el vezetői pályafutása. 2009-ben csoportvezető, majd a járműirányítási rendszerekkel foglalkozó fejlesztési osztály vezetője lett a budapesti telephelyen. Újabb Németországban, Abstattban töltött vezetői pozíció után, 2018-ban vette át a budapesti telephely autóipari elektronika divízió irányítását. 2019-ben nevezték ki a Robert Bosch Kft.-n belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetőjének.

Daniel Korioth Peruban a limai egyetemen végzett közgazdászként, 1989 óta dolgozik a vállalatcsoportnál. Pályafutását a Junior Managers Program tagjaként értékesítési és marketing területen kezdte, majd az elmúlt 32 év során Németországban, Spanyolországban, Argentínában, Uruguayban és Brazíliában töltött be vezetői pozíciókat, korábban a Bosch dízelrendszerek üzletágánál a Dél-Amerika régió elnöke volt. 2016. november 1-től volt a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója. Ezen kívül betöltötte a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., a Robert Bosch Power Tool Kft., a Robert Bosch Automotive Steering Kft., az Automotive Steering Column Kft., valamint a Robert Bosch Elektronika Kft. felügyelő bizottságainak elnöki posztját is, továbbá a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem tanácsadó testületének tagjaként is szerepet vállalt.

Korioth jelentős stratégiai beruházásokat indított el a magyarországi Bosch minden telephelyén. A legfontosabb beruházási projekt, a Campus 2 építése is az ő Magyarországon töltött ideje alatt kezdődött. A Budapesti Fejlesztési Központ egyre meghatározóbb helyszíne a Bosch világméretű fejlesztéseinek, legyen szó önvezető autózásról vagy elektromobilitásról. A vállalatcsoport Daniel Korioth vezetésével folyamatosan kiemelkedő pénzügyi eredményeket ért el Magyarországon. A legutóbbi adatok szerint a Bosch 2019-ben teljes magyarországi árbevételét, beleszámítva a nem konszolidált vállalatok árbevételét és a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységeket is, 1465 milliárd forintra (4503 millió euró) növelte, ami 11 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest. Ugyanebben az időszakban a magyar piacon elért konszolidált forgalma 259 milliárd forintra (796 millió euró) nőtt, ami 3 százalékos emelkedést jelent. A magyarországi Bosch csoport több mint 15 000 munkatársat foglalkoztat.

Forrás: Bosch Csoport

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény