FőoldalÜzletBosch alapkőletétel – a beruházás folytatódik
2013. április 08., hétfő ::

Bosch alapkőletétel – a beruházás folytatódik

Április 5-én ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött a Bosch vállalatcsoport új központi bázis második ütemének építése Budapesten, a Gyömrői úton. A fejlesztés összértéke 2015-re eléri a 30 milliárd forintot. A beruházást 50 ezer négyzetméteres területen két ütemben valósítják meg

A 2011-ben kezdődött építkezés első épületét a tervek szerint 2013 nyarán adja át a Bosch, ahová a Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. összesen több mint 350 fejlesztő, értékesítő és adminisztrációs területen dolgozó munkatársa költözik. A fejlesztés második részének építkezése várhatóan 2015-ben zárul és a jelenleg bérleményben működő, létszámban addig is folyamatosan bővülő, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó többi osztálynak ad majd helyet.

Javier González Pareja, ügyvezető igazgató, Robert Bosch Kft.; a magyarországi Bosch csoport vezetője
Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője az ünnepségen kedves hangon és magyarul elmondta: „A mára már közel 850 mérnököt foglalkoztató budapesti K+F központ megaberuházása stratégiai fontosságú és azt jelzi, hogy a Bosch hosszú távon, ismét elkötelezte magát a magyarországi jelenlét mellett."

 

Oliver Schatz, műszaki területekért felelős elnök, Robert Bosch Kft.
Az ünnepségen beszédet mondott Oliver Schatz, a műszaki területekért felelős elnök is. Beszédében kiemelte a magyar mérnökök kiváló kreativitását és újító-feltaláló készségét, amelyet a Bosch fejlesztő intézetben kamatoztathatnak.
Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter
Az alapkőletételen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott: „A kormány számára a legfontosabb cél a kiszámítható gazdaságpolitika megteremtése, a foglalkoztatás és a beruházások növelése. A Bosch mindhárom területen segíti Magyarország megújítását, beruházási programjával pedig azt üzeni a tehetséges, nemzetközi élvonalbeli magyar mérnököknek, hogy nem kell külföldre menniük, a lehetőségek itthon is megtalálják őket". Kijelentette, hogy a kormányzat messzemenően támogatja azon beruházásokat, amelyek az ipart, ezen belül az elektronikai és autóipart szélesítik, amely gazdasági ág kiemelt fontosságú a nemzeti jövedelem megteremtésében.

 

Az alapkőletétel
A beszédeket követően lerakták az épület alapkövét, bele helyezve a napi sajtó és egyéb dokumentumokat az utókor számára.
Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény