FőoldalKonstruktőrA TSMC 7 nm-es EUV-s node-ján márciusban megindul a tömeggyártás
2019. február 15., péntek ::

A TSMC 7 nm-es EUV-s node-ján márciusban megindul a tömeggyártás

Mint arról honlapunkon egy évvel ezelőtt már tudósítottunk, terv szerint halad az EUV-re való átállás a tajvani bérgyártónál. Ennek első tényleges állomás a második generációs, CLN7FF+ jelölésű 7 nm-es FinFET node, amelynek a kísérleti gyártása pár hónapja kezdődött meg. Az 5 nm-es EUV node-on pedig az első félévben indul a kísérleti gyártás

A DigiTimes úgy tudja, hogy a tömeggyártásra sem kell már sokat várni, ugyanis ez már márciusban kezdetét veheti, ami gyakorlatilag megfelel az eredeti, második negyedévet célzó terveknek, vagyis a tajvani bérgyártó továbbra is nagyon jó tempóban halad előre a saját maguk által kijelölt úton. A 7 nm-es node-oknak idén már komoly jelentősége lesz, hiszen az wafereladások negyedéért fognak felelni, szemben a 2018-as év 9%-os értékével.

Ezzel párhozamosan, még az idei év első felében megkezdődik az 5 nm-es EUV node-on a kísérleti gyártás, amit egy évvel később követ a tömeggyártás. Itt sincs tehát változás, a TSMC a korábbi ígéreteinek megfelelően tervez.

Korábban

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény