FőoldalArchívumEgyedi tulajdonságokkal rendelkező, 20 V-os, szinkron feszültségcsökkentő kontroller
2010. augusztus 19., csütörtök ::

Egyedi tulajdonságokkal rendelkező, 20 V-os, szinkron feszültségcsökkentő kontroller

A National Semiconductor vállalat olyan új, szinkron feszültségcsökkentő vezérlőt jelentett be, amely sok, nagyáramú, point-of-load alkalmazással kompatibilis. Az energiatakarékos PowerWise családba került LM27402-t a funkciógazdagsága emeli ki a 20 V-os, szinkron feszültségcsökkentő kontrollerek közül. A konkurensektől eltérően a National LM27402 point-of-load vezérlő széles bemeneti feszültségtartományt, nagyáramú, integrált, adaptív holtidős gate-meghajtót, tekercs-DCR áramérzékelést és integrált előfeszültség-szabályozót kínál egyetlen eszközben

Az LM27402 bemeneti feszültségtartománya 3 ... 20 V, amellyel az eszköz kompatibilis az összes, ebbe a tartományba eső buszfeszültséggel, köztük természetesen a népszerű 3,3, 5,0 és 12 V-ossal. Az integrált, tekercs-DC-ellenállásos áramérzékelési funkcióval nincs szükség rezisztív elemekre a kimeneti áram érzékeléséhez, amely növeli a teljesítménykonverziós hatékonyságot és folyamatos, pontos áramkorlát-érzékelést tesz lehetővé. Az áramkorlát érzékelési szintje programozható.

Az LM27402 kimeneti feszültségének alsó korlátja 0,6 V, az 1%-os feszültségreferencia kiváló pontosságú kimenetet garantál a teljes, -40 ... +125 °C működési hőmérséklettartományban. Az integrált előfeszültség-szabályozónak nincs szüksége külső tápra, az adaptív holtidős, nagyáramú, MOSFET gate-meghajtók akár 30 A áramig biztosítanak nagy hatásfokú tápkonverziót. A 16-kivezetésű TSSOP vagy LLP tokozású LM27402 támogatja a lágystart funkciót is.

A National Semiconductor honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény