FőoldalArchívumDifferenciális nyomásmérő adóvevők az EPCOS-tól
2010. augusztus 12., csütörtök ::

Differenciális nyomásmérő adóvevők az EPCOS-tól

A TDK-EPC bemutatta az EPCOS MiniCell sorozatú nyomásszenzor-adóvevő termékeit, amelyek immár kiterjesztett hatótávolsággal érhetők el. A MiniCell differenciális nyomás-adóvevői immár világszerte elérhetők aszimmetrikus méréstartománnyal 0 ... 500 hPa és 0 ... 2500 hPa között. Ezeken felül szimmetrikus méréstartományú változatok is elérhetők -500 ... 500 hPa és -2500 ... 2500 hPa értéktartományban is

A mindössze 19,6×16,2×11 mm3 befoglaló méretű, differenciális nyomásszenzorokban két rozsdamentes acél anyagú membrán választja el egymástól a médiumokat. Mindegyik MiniCell-variáns kis mennyiségű olajjal működik, és az egychipes kialakítás jegyében készül, amely fontos tényező a pontosság és mérések megismételhetősége, hitelessége szempontjából.

A rozsdamentes acél membránok és támasztékok lehetővé teszik az agresszív közegben történő működést is. A MiniCell nyomásszenzorok elektronikai részét hermetikusan bezárt olajban, a kerámia tokozaton belül szigetelik el. Az adóvevők működési hőmérséklettartománya -40 ... +140 °C. 5 V tápfeszültségen az adóvevők analóg kimeneti jele 0,5 és 4,5 V között lehet, a maximális mérési bizonytalanság 1,5 % full-scale a teljes működési hőmérséklettartományban.

A MiniCell adóvevők lehetséges alkalmazásai a gyártó szerint a gyártástechnológiák, a vegyi-, élelmiszer- és vízipar, repüléstechnikai mérőrendszerek stb. A standard kiszerelésű változatokon felül egyedi, a vevő igényeinek megfelelő változatok is rendelhetők.

Az Epcos honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény