FőoldalArchívumRekord kis méretű UHF RFID címkék kis hatótávolságú alkalmazásokhoz
2010. május 17., hétfő ::

Rekord kis méretű UHF RFID címkék kis hatótávolságú alkalmazásokhoz

A Murata bemutatta MAGICSTRAP® nevű, UHF RFID megoldását kis hatótávolságú alkalmazásokhoz, amellyel jelentősen csökkenthető ilyen alkalmazásokban az UHF RFID címkék mérete.A MAGICSTRAP-hez nincs szükség külső antennára, ezáltal a gyártók akár 3,2×1,6 mm méretű UHF RFID címkéket is tervezhetnek, gyárthatnak

A MAGICSTRAP a Murata többrétegű kerámia RFID technológiája alapján készül, amely az integrált áramkört és antennacsatoló kört is tartalmazza globális UHF alkalmazásokra felkészítve, megfelelően széles sávú támogatással. A megoldás használható külső antennával, mint pl. berakásként alkalmazott, fém anyagú antennával, nyomtatott huzalozású hordozó földvezetékével vagy akár a gyógyszereknél használt bliszterrel, illetve most első ízben, kis hatótávolságú alkalmazásoknál akár mindenféle antenna nélkül is.
A MAGICSTRAP megfelel az EPC Global C1G2 előírásoknak, mérete mindössze 3,2×1,6×0,55 mm. Ez azt jelenti, hogy bármely, e szabványnak megfelelő UHF olvasó képes kommunikációra a MAGICSTRAP-pel kis távolságon belül. A funkció megvalósításához az író/olvasó eszközhöz mindössze egy egyszerű hurokantennát kell csatlakoztatni. Amennyiben nem fémes felületre szerelik, a MAGICSTRAP-pel akár 10 mm olvasási távolság is megvalósítható, fémes felületen ez 5 mm-re módosul az olvasó kimeneti teljesítményének függvényében.
A Murata a MAGICSTRAP mellett bemutatta saját, költséghatékony, 23×13×2,8 mm méretű, UHF RFID író/olvasó megoldását is, amely térfogatát tekintve 80%-kal kisebb a piac konkurens termékeihez képest. Méreteinél fogva az író/olvasó könnyedén integrálható hordozható RFID modulokba és bármilyen más mobileszközbe is. A modul a 860 ... 960 MHz frekvenciatartományt támogatja, kimeneti jelszintje +17 dBm. Az antenna felé a lezárása 50 Ω, és rendelkezik UART, SPI és I2C interfészekkel is. A felületszerelhető kivitelű, ISO 18000-6C-kompatibilis modul tápfeszültsége 3,6 V, áramfelvétele max. 800 mA. Lehetséges alkalmazásai egyebek mellett a raktárkészlet-kezelés.

A Murata honlapja

További hírek az Alkatrészvilág rovatból

Duál szinkron feszültségcsökkentő szabályozót mutatott be az Intersil

Nagyteljesítményű rádiófrekvenciás keverőket mutatott be az Analog Devices

Komplett megoldást jelentett be a Synapse és a Silicon Labs vezeték nélküli mesh hálózatok fejlesztői számára

Kompakt PCC-k elektromos hajtások DC-csatolókörébe az EPCOS-tól

Az InterTech InterTech Development Component Tracker System szolgáltatása

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény