FőoldalArchívumDuál szinkron feszültségcsökkentő szabályozót mutatott be az Intersil
2010. május 14., péntek ::

Duál szinkron feszültségcsökkentő szabályozót mutatott be az Intersil

Az Intersil ISL8088 típusszámú, duál szinkron feszültségcsökkentő szabályozó különlegessége, hogy rendkívül kisméretű a tokozása, és emellett kiemelkedő teljesítménykonverziós hatásfokot és alacsony nyugalmi áramot biztosít.Az ISL8088 egy 800 mA/csatorna áramú, duál feszültségcsökkentő szabályozó, amely integrált teljesítmény MOSFET-tel is rendelkezik. A 2,7 ... 5,5 V bemeneti feszültségtartománya és a 35 µA nyugalmi árama miatt az ISL8088 ideális telepes és egyéb, alacsony fogyasztású elektronikai alkalmazásokhoz. A kényszerített PWM mód és automatikus PWM/PFM mód közötti választás lehetősége hosszú telepélettartamot tesz elérhetővé

Az akár 2,25 MHz kapcsolási frekvenciával működő és felépített, digitális lágystarttal és kompenzációval rendelkező ISL8088 használatával kevesebb alkatrészből, olcsóbban és kisebb helyigénnyel megvalósítható a rendszer az alkalmazások túlnyomó többségében. A külső szinkronizációs lehetőség 4 MHz-ig csökkenti a több IC-s rendszerekben a lebegési frekvenciát, ezenfelül független engedélyező és "teljesítmény rendben" jelek kezelésére is képes az áramkör. A védelmi funkciók között csúcsáram-korlátozás, rövidzárlat elleni védelem és túlhevülés elleni védelem is helyet kapott.
Az ISL8088 alkalmas digitális fényképezőgépekhez, személyi médialejátszókhoz, nyomtatókhoz, fénymásológépekhez, adattároló eszközökhöz, LCD televíziókhoz, grafikus kártyákhoz és még járműelektronikai rendszerekhez ill. hordozható orvosi műszerekhez is.

Az Intersil honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény